5 Reasons Why TOYOTA Cars Are Very Durable



https://www.hasbullahsyarah.com/
Take a look at the interesting information on the Hasbullah Syarah website. Why are TOYOTA Cars So Durable? Among the most reliable cars in the world are cars from the Toyota brand. This video tells 5 reasons how toyota can produce a car that is very durable like this. Follow us on ๐Ÿ“ธ Instagram – https://www.instagram.com/syarahmalaysia/
๐Ÿ““ Facebook – https://www.facebook.com/SyarahMalaysia

WHO AM I: How are you all? I am Hasbullah, a senior lecturer at a Public University. My area of โ€‹โ€‹expertise is Mechanical Engineering and I got a PhD from Imperial College London in the field of Turbo Machines. My videos on this channel are related to engineering technology as well as lessons from current issues. If you want to contact me, please email me at [email protected] I will try my best to reply to your email. Even if there are times when I don’t win, I will still try not to disappoint you. Thank you. If you like this video, don’t forget to leave a comment, like and subscribe. #toyota #hasbullahsyarah #enjin

Source

50 thoughts on “5 Reasons Why TOYOTA Cars Are Very Durable”

  1. Keep it up. This is amal soleh in the eye of Allah. Your effort and knowledge are really useful for us.
    Thanks a lot.
    Wish you the best..just like Mr Scotty Kilmer .

    Reply
  2. Mmg betul apa yg dicakap.
    Saya beli Toyota Avanza thn 2005…tiap2 hari ulangalik ke tempat kerja dari Kulim ke Bayan Lepas,Penang…jarak pergi balik dlm 80km.
    Tak pernah breakdown…tak ada overheating walaupun selalu sangkut dlm jammed atas jambatan P.Pinang.
    Cuma tukar aircond fan 2 kali.
    Mmg rasa berbaloi & puas hati.

    Reply
  3. Bohong lah mesti ada kerosakan, Toyota ke 36 tahun 80 an sudah jadi besi buruk , bagus lagi Mitsubishi Lancer ,galant , Datsun 120 y sampai sekarang masih ada masih bagus

    Reply
  4. Toyota pada mulanya adalah syarikat mesin jahit yang bankrap , kereta pertama Toyota tahun 1930 an, cuma marketing Toyota lebih baik sparepart banyak reliable

    Reply
  5. Assalamualaikum doc..hrp sudi bls pertanyaan sy..nk tanya laa..antara honda stepwagon dgn toyota voxy, mana lagi berbaloi utk dimiliki…cadangnya nk ambik stepwagon sbb pintu bonet belakang dia tu laa,waku-waku ๐Ÿ˜…..sekian tq

    Reply
  6. Betul saya pakai avanza 2004 1.3, pakai sampai skarang gearbox rosak pun boleh jalan lagi. Henyak kaw2. Sekarang pakai hilux 2021 and avanza tu still ada lagi. Toyota mmg strong ๐Ÿ’ช

    Reply
  7. Sy pkai Toyota Landcruiser Prado FJ90 (3RZ) thn 1997…dh 25 thn usia, so far xde major problem lg, enjin + gearbox lncar, cuma tukar wear & tear item mcm ball joint, bush & brake pads jer…

    Reply
  8. Aduhhh.. baru nak amik type-R.. tak jadi la mcm ni.. amik GR je la nnti.. hahahahahahaha.. sembang mcm byk duit je.. ๐Ÿคฃ

    Reply
  9. Haha aku pkai velfire thn 2010 – 2018 ok xde isu.. Tp bila tukar alphard baru 2016 bli 2018.. Jan 2022 gearbox dh rosak abis rm10070.00 cost overhaul ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

    Reply
  10. Kalau van buat perdagangan. Nissan dan Toyata selalu pakai. Nissan 3 tahun mula meragam. Toyota dalam 7 tahun baru start meragam. Toyota enjin senyap dari Nissan. Siapa kerja Van duit Security,Courier Services,van yang kena pakai GDL nak buat kerja. Dia tahu la.

    Reply
  11. Satu je Toyota kena perbaiki iaitu sistem handling Dan suspension.. steering ringan terutama Vios..Dan kawalan suspension utk Toyota Hilux..selalu cepat hilang kawalan..

    Reply
  12. Betul abg Hasbullah sy pun salah seorang pengguna Toyota model Corolla kebanyakkan part2 dia sama dan boleh pakai sehingga ke beberapa generasi keluaran toyota Corolla..contohnya dr model ae82 sehingga lah model ae111 … kebanyakkannya part adalah sama …dan tiada masalah . bagi pengguna toyota Corolla utk mencari alatganti kenderaan …dan tahan lama serta lasak

    Reply
  13. Betul bila ada masalah dalam Line asmblly Toyota automatik line stop tidak boleh buat kerja kena cek A to Z.siapa pernah kerja kilang toyota vios paham sudah tu

    Reply
  14. Tidak mampu menyanggah… Saya pernah pakai Corolla SeG sehingga saya jual dlm keadaan performance dia molek lagi ๐Ÿ™‚

    Reply
  15. Sayalah tu, prof. Pengguna tegar kereta toyota. Setakat ni, saya dh pakai 5 model toyota. Skrg ni, saya masih akai kereta toyota ke70 1983. Kalau ada rezeki, new toyota camry hybrid is coming soon, InsyaAllah..

    Reply
  16. Sebab tu Toyota Myvi kekal title King dkt Malaysia, memang tahan lasak, off road, rempuh banjir, terbang semua dia boleh. Terbaik Toyota

    Reply
  17. Teringat abang waktu ada rezeki beli hilux dlu. Jurujual toyota tu ckp, 'toyota ni memang terbukti tahan lasak bang. Sb tu ia jadi pilihan militan d seluruh dunia.' Mula ingat mcm melawak. Tp fikir2 balik mcm ada btl jugak. Haha syukur smpai sekarang dah 7 tahun masih elok lagi.

    Reply
  18. Betul tu prof…buktinya ialah enjin 4age mmg x dinafikan ketahanan dia…dari tahun 2007 saya pakai sampai skrang bnyak part2 asal dari halfcut masih berfungsi dgn baik… terbaikkk lah Toyota๐Ÿ‘๐Ÿผ

    Reply
  19. mula bli kreta baru iswara aeroback, lps tu wira, lps tu myvi, lps tu baru bli vious..memang beza betui rasa pemanduan vious dan sekarang yaris lps ni plan nak mik mpv toyota kalu ada rezeki lebih..toyota memang tahan sejak saya pakai vios masih elok sampai sekarang..high mileage steady..alhamdulillah

    Reply
  20. Pernah kerja di kilang jepun,antara falsafah yg tertulis utk production – zero defect – da kerja lama baru betul2 faham ayat tu. Di Msia,Honda no 2 femes slps myvi.hee toyota ketiga

    Reply

Leave a Comment